Egyesületi tagok oldalai

 

 

www.reikitanfolyamok.hu www.reiki.org.hu
www.mature-reiki.hu   
www.usui.hu


   

Publisher: Sipi46   Bp
Web mindenes: Sipi

 

 

       MESTEROLDAL

                                                                             (A képekre vagy a nevekre kattintva jutsz el a bemutatkozó oldalra)

Alapító mestereink

Usui Mikao            1865. augusztus 15. - 1926. március 9

A reiki alapítójának élete meglehetősen legendás. Mindmáig valós adatok keverednek mesékkel és félreértésekkel. Az írásunkban megkíséreljük a különböző adatok összeolvasásával egy hiteles élettörténet felállítását.

Hayashi Chujiro        1878 - 1941. május 10

1902. decemberében fejezte be tanulmányait a katonai iskolában, tengerésztiszt volt. A reiki teljes átadását 1925-ben kapta meg Mikao Usuitól, 47 éves korában.Hayashi tovább fejlesztette a Mikao Usui által használt kézpozíciókat, további jelentős sikereket ért el gyógyíthatatlannak tartott betegek kezelésében. Azok a tanítványok, akiknek nem volt módjukban pénzt adni a tanulásért, egy éven át a heti hat munkanapból minimum egy napon 6-6.5 órás kezelői munkával kellett, hogy fizessenek Hayashinak. Ez akkoriban elég elfogadott dolog volt. Nála Tokióban volt bőven lehetőség a gyakorlásra: 8 kezelőágyon egyszerre 16 reiki kezelő tudta kezelni a betegeket. 33 tanítvání volt.

Takata Hawayo       1900. december 24 - 1980. dec. 12

   Az általánosan ismert mestervonal Mrs. Takata Hawayo révén hagyta el Japánt és terjedt el. Ő teremti meg azt a legendát a reiki körül, ami biztosította a módszer elterjedését szinte az egész világon.
  Az Usui Shiki Ryoho irányzatot Takata asszony hozza létre Amerikában. Hosszú ideig csak gyógyít, de nem tanít, majd amikor elkezdi (1970-ben), a reiki eredetét az amerikaiaknak kitalált speciális keresztény csomagolásban adja elő, kb. úgy, ahogy azt a legutóbbi évekig tudtuk/tudták majdnem az egész világon, Japánon kívül. Takata Reiki rendszere teljesen megegyezik a Hayashi Mester által kifejlesztett kezelési módszerrel.

Hiroshi Doi                             1935  - Okayama

Hiroshi Doi vezető szerepet tölt be a japán Reiki gyakorlatában. Tagsága a Usui Reiki Ryoho Gakkai-ban  egyedülálló helyzetet termt számára a Dr. Mikao Usui eredeti Reiki módszereivel kapcsolatos információk ismeretében. Elkötelezettsége a gyógyításhoz és a Reiki Usui rendszerének megőrzéséhez értékes forrást jelent a Reiki közösség számára.  Kifejlesztett egy Reiki Ryoho rendszert,  a Gendai Reiki-t, valamint a Iyashino Gendai Reiki-ho, a Modern Reiki Gyógyítási Módszerét. Japánban Kiotóban él.   An Interview with Hiroshi Doi BY WILLIAM LEE RAND

ChiyokoYamaguchi             (1921-2003)                                                           

Még jóval azelőtt, hogy a Reiki nyugatról Japánba érkezett, Chiyoko Yamaguchi már 17 éves korától figyelte és gyakorolta Dr. Usui és Dr. Hayasi által tanított technikákat - a 30as évekbeli mester - tanítványi kapcsolatot, az "energia empátia" gyakorlatát, a test-tisztító gyakorlatokat. Egészen 65 éves koráig tanította minderre fiát Tadao Yamaguchit.  Light on the Origins of Reiki - By Yamaguchi, Tadao

 

Egyesületünk tagjainak bemutatkozó oldalai

 

Tiszteletbeli tagjaink           (A képekre vagy a nevekre kattintva jutsz el a bemutatkozó oldalra)

 

Gyenis Ani

Ajánlás     Kétfajta ember létezik:

Az egyik, akinek „van” Reiki energiája, megkapta rá a behangolást, és éli azt. A másik, aki még nem tudja, hogy neki is van. Nincs rá behangolva.

Ajánlom ezt az írást azoknak, akik készek rá, hogy beleolvadjanak az Univerzum rezgésébe.

Király István Ferenc   Usui Mikao - Hayashi Chujiro - Takata Hawayo - Barbara Weber Ray - Mauren O’ Tolle - Kate Nani - Paula Horan (Karl Everding)  - Jónai Éva Hava

Hogy mondhatnám el egyszerűen, hogy én éppen olyan vagyok mint Te. Éppen olyan mindennapi „fenség”  mint Te, …meg, Te, ...meg Te. A Természetgyógyász Unió tikára, Egyesületi alelnök, mester, tanár: - csak szerepek. Szerepek, melyek köteleznek. Kötelez…  mily érdekes szó is ez. Kötél, melyben megkapaszkodhatsz, melyen felkapaszkodhatsz, mellyel megköttethetsz, mellyel megkötözhetsz, mellyel – akár az orrodnál fogva is – vezethetnek, s amely Ariadné-fonálként kivezethet..

„Ne csak mondd, értsd is a szót.”                         

 

Kerkápoly Géza Dr.

 1925.-ben születtem -tehát nem vagyok túl fiatal-15-16 éves korom körül ismerkedtem meg a Jógával. Attól kezdve több évtizeden át - 1988.-ig - csak a jógával foglalkoztam, tanulta és tanfolyamokat tartottam. Majd lehetőségem lett a legkülönfélébb keleti tanokkal, technikákkal megismerkedni. Így a Tai-Chi-vel, a Reflexoiógiával, Masszázs technikákkal, Akupresszúrával, Radiesztéziával, Rückführunggal, Bioenergiával, ChiKunggal, Extraszenzzel, a Tibeti gyógyászat alapjaival, Tao meditációval, fülgyertyázással stb

Reikis körökben szinte senki sincs, aki ne tudná pontosan mit jelent a LIZA fedőnevű reikis intézmény -- talán az egyetlen olyan reikis csoport, amely a kezdetektől a mai napig, reikizők tömegének adott folyamatosan otthont önzetlenül, a saját örömére és a benne lévő szeretet megosztására.

 

Aktív mestereink  (A képekre vagy a nevekre kattintva jutsz el a bemutatkozó oldalra)       

Beyer Gertrúd

  Zsámbékon, egy Budapesttől 30km-re fekvő kedves falucskában születtem 1977. Október 25-én, 14 órakor. Viszonylag korán, 12 éves koromban kezdett el mélyebben foglalkoztatni a keleti filozófia. Kerestem, kutattam itt létem célját, érdekelni kezdett az élet igazi értelme. Szüntelen hajtott valami belső érzés afelé, hogy tegyek valamit az emberekért, hogy szebbé, teljesebbé tegyem az életüket.Ismerkedtem a tibeti buddhizmussal, valamint a harcművészetekkel és a keleti gyógyítási módszerekkel.

Fonyódi Ilona

A reiki-vel a 90-es évek első felében egy tanfolyami hirdetésben találkoztam, és azonnal úgy éreztem, hogy tudom, mi ez, és el kell sajátítanom. Ennek ellenére 2007-ig tartott, mire megtaláltam mesterem, Kálazi Ágit, akitől a kisebbik fiammal együtt kaptuk meg az első behangolást. Azóta Ági segítségével haladok a reiki útján. 2009-ben lehetőségem volt megismerkedni az eredeti japán reikivel Masaki mester Jikiden reiki tanfolyamán. 2013 nyarán avatott Ági mesterré.   Elérhetőségeim:   e-mail:     telefon: 06-30/982-0487

vagyok, 2009 óta igyekszem megismertetni a Reikit az emberekkel, illetve hosszú évek óta segítek spirituális- és életvezetési tanácsadással a hozzám fordulóknak. A Reiki mellett rendszeresen tartok spirituális-, és önismereti tanácsadást ill. vállalok egyéni- és csoportos képzéseket. A tanácsadás során alkalmazom a Kazanlár Tarot-t, illetve vállalok belső utazást és reinkarnációs terápiát is

vagyok, 1992-ben kaptam a Reiki I. behangolást mesteremtől Kövesi Pétertől és 2007 óta tanítom az eredeti Tradícionális Reiki Usui Shiki Ryhoho rendszerét.

A tanátadási vonalam a következő: Kövesi Péter - Eördögh Kristóf -
Marquerite Maier - Phyllis Furumoto - Hawayo Takata - Dr. Chujiro Hayashi - Dr. Mikao Usui.

Horváth Gusztáv

2001-ben találkoztam először a Reikivel, hosszú betegeskedés után. Az első  érzésem nagy lelkesedés és még nagyobb boldogság volt. Azt gondoltam végre rátaláltam a hivatásomra, addig vegyészként kerestem a helyem a világban ,aztán könyvelőként vállalkozásba kezdtem, de nem ez volt az én világom. A természetgyógyászat felé fordultam, elvégeztem számtalan tanfolyamot és végzett reflexológusként dolgoztam. Hosszú és kanyargós ösvényem végül elvezetett Kálazi Ágihoz, mesteremhez. 

Jónás József

Jónás József vagyok, 2016 májusa óta Reiki mester.  Tanátadási vonalam:
Usui-Hayashi-Takata-Barabara W. Ray-Maureen O'Toole-Kate Nani-Paula Horan-Kun István-Simon Attila-Mezei László-Nagy Judit- és én... (http://www.reikilap.eoldal.hu/fenykepek/a-reiki-csaladfa-egy-resze....-.html)
1982-ben születtem és 1999 óta foglalkozom Reikivel. Néhai mesterem (Mezei László) avatott 1-2 szintre, még 2000 - 2001-ben, illetve nála elvégeztem egy mester előképző tanfolyamot is 2003-ban.

Kálazi Ágnes

Mielőtt rátértem volna az önismeret útjára, általános iskolában tanítottam. Imádtam a gyerekeket és a tanítást is, mégis valami hiányzott… Nem tudtam akkor még, hogy mi. Második gyermekemmel voltam gyesen, amikor megismerkedtem a reikivel. Mint a villám, úgy hasított belém a felismerés, hogy ez az!!! Meg van! Nem az iskolában kell tanítanom, hanem a reikit! De addig még hosszú volt az út… Az Út, amely bennem van…

 1952-ben születtem Debrecenben. Ascendensem Rák, nap-jegyem Bika, és az asztrológiához értők számára talán az is mond valamit, hogy az Uránusz pontosan az Ascendensemen áll.
Eredeti foglalkozásaim: fotós, alkalmazott grafikus és kiállításrendező, de dolgoztam reklámmenedzserként is. Mindezek mellett tinédzser koromtól kezdve - immár több, mint három évtizede foglalkozom ezotériával, spiritualitással, filozófiával és lélektannal; mindebből elsősorban az a keleti tudás érdekel, ami a mai nyugati ember életét teljesebbé és egészségesebbé teheti

A reikivel 1994-ben találkoztam, és egy súlyos betegségből gyógyultam meg általa.

1980-ban, 31 éves koromban egy agyembólia következményeként megbénultam és megvakultam, mely egy hónapi kezelés után féloldali bénasággá és vaksággá szelidült. Miután jobb oldali bénaság volt, ezért szinte semmit nem tudtam elvégezni, amihez az ujjak és a kéz szükséges. 1987-ben megmozdult a rög és akkor a halálból hoztak vissza. Mindaddig nem hittem Isten létezésében, attól a pillanattól egyszerűen tudom, hogy létezik. Ez annyira ijesztő élmény volt, hogy évekig nem beszéltem róla senkinek.

Usui Shiki Ryoho Reiki és Gandai Reiki Ho mester-tanár és radiesztéta vagyok. 1942-ben születtem, átlagos életet éltem, de a természetgyógyászat mindig érdekelt. 1985-ben találkoztam és tanultam Szabó Lajos atyától természetgyógyászatot és radiesztéziát.  Taplreflexológiát tanultam, majd megismerkedtem meg az Usui Shiki Ryoho eredeti Reiki energiagyógyászattal, és 2007-ben a Reiki Shiki Ryoho mester tanára lettem. Ezután Gendai Reiki Ho Gokuikaiden, (mester-tanár) beavatásig is eljutottam, majd japán tanítótól Jikiden Reiki Shoden, Okuden beavatásban részesültem.
Tel: +36-70-70-34-352 ; E-mail: ;
http://www.reikidunavarsany.hu

 

Mestertanítványaink            (A képekre vagy a nevekre kattintva jutsz el a bemutatkozó oldalra)

Eschenbach Lajos 

1967-ben a halak jegyében születtem Budapesten.  2009-ben történt balesetem után döntöttem el, hogy Reikivel fogok foglalkozni.  2010. február 14-én kaptam a Reiki I., majd a Reiki II. beavatást, pedig 2011.február 27-én. A Reiki III/A beavatást, szintén Kálazi Ágitól kaptam 2017. április 23-án.

Elérhetőségeim:   e-mail:     

 Kabatek Erika

1963 március 22-én születtem Budapesten 37 éve élek házasságban 2 felnőtt lányom van és egy iskolás unokám. A férjemnek már 36 éve sclerosis multiplex betegsége van ami a látását támadta meg és egy kicsit a járását. Szerettem volna neki mindig segíteni, hogy ne legyen beteg. Így talált rám ránk a Reiki, ismerőseink által. 2002-ben kaptuk a férjemmel együtt az 1-es Reikit 2003-ban a 2 reiki fokozatot (a kisebbik lányom az 1-es Reikit) Vass Jánostó

Elérhetőségeim:   e-mail:     telefon: 0670- 361 8222 

 

 

Tradicionális elveinket osztó további mesterek:

Név

Elérhetőség

   Csikós Olivér

    Telefon: 06-30/850-42-15

   Domokiné Tóth Mária

    Mail:      

   Major Margit

    Mail:      

   Petrik Márta Magdolna

    Telefon:  06 20 460-9104          Mail:      

  Sipos György

   sipi46.hu

   Veres Ilona Emma

    Telefon: +36304595614            Mail: